Van negativiteit naar positieve actie

Herhaling van vandaag: bezorgdheidsenergie omzetten in andere energie.

Mijn zoon was vanochtend gevallen met zijn fiets en had zijn knie pijn gedaan. Na hem getroost te hebben fietsten we verder, terwijl ik hem hielp door te duwen. Hij maakte zich zorgen dat we nu niet op tijd op school zouden komen. Ik zei tegen hem: ‘Zet de energie dat je je bezorgd voelt maar om in energie voor je benen om hard te trappen, dan heb je nog iets aan die energie. Je gebruikt het dan positief.’ Hij zei niks terug, maar ging wel harder trappen.

Ikzelf dacht al fietsende: ‘Ik zeg dit tegen hem, maar dit geldt ook voor mezelf. Alles is energie. Ik ben bezorgd om zo veel dingen, maar het levert praktisch niks op. Ik heb op veel dingen geen invloed. Ik kan beter die energie gebruiken voor positieve dingen waar ik wel invloed op heb. Fijn dat ik de herhaling van dit inzicht krijg. ’

Negatieve energie (zorgen maken) ga ik dus omzetten in positieve acties: De administratie die al een tijdje wacht doen. Een meditatie die ik van plan was te doen nu ook echt gaan doen. En zo wachten er nog wel meer klusjes op de energie van mijn handen, voeten en hersenen om eindelijk geklaard te worden. Ik ga DOEN. Mijn to-dolijstje wordt vandaag hopelijk een stuk korter:-) Een liefdevolle en productieve dag gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *