Yin en yang

Vanochtend zag ik het yin en yangsymbool in de tuin. Een herinnering aan het vrouwelijke en het mannelijke in het universum. Tegengestelde krachten die elkaar nodig hebben en niet zonder elkaar kunnen. Deze krachten zijn verschillend van elkaar, maar wel evenveel waard. Het vrouwelijke zit in het mannelijke en het mannelijke zit in het vrouwelijke, in het witte vlak zit namelijk een zwart stipje en andersom ook. Ze veroorzaken elkaar. De cirkel om hen heen staat voor de Tao, letterlijk vertaald de Weg, de Bron.

Yin en yang houden elkaar in beweging, het is niet statisch. Voor mij was het een herinnering dat het leven telkens verandert en dat je mag meestromen. Jezelf aanpassen aan veranderende omstandigheden en je balans vinden. Vanuit je eigen kracht, je eigen hart, mag je je energie laten stromen, zodat jezelf ook op een positieve manier meewerkt aan het leven. Hoe klein of groots die bijdrage ook is. Een herinnering dat de vrouwelijke energie op aarde sterker mag worden, dat er vanuit onvoorwaardelijke liefde en intuïtie gehandeld mag worden. Met mijn handelen en woorden liefdevol creëren op aarde. Ik ga er vandaag weer mijn best voor doen. De intentie hiervoor is in ieder geval gezet. 🙂

Een liefdevolle, stromende dag gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *