De valkuil van de herinnering

‘Get out of the traps of memory. For memory feeds imagination and imagination generates desire and fear’ – Nisargadatta

‘Verlaat de valkuil van de herinnering. Want de herinnering voedt de verbeelding en de verbeelding wekt het verlangen en de angst op.’ Nisargadatta

Een herinnering is in het verleden. Het is niet NU. Het is maar een gedachte. En gedachten zijn niet echt. Denk je bijvoorbeeld terug aan een bijzonder moment met iemand, dan verlang je er misschien naar om dat weer mee te maken in de toekomst. Tegelijkertijd roept het de angst op dat je misschien nooit meer zo iets moois mag meemaken. Dat kan weer tot verdriet of boosheid leiden. En de basis van dit lijden, deze pijn, is niks meer dan de gedachte aan iets in het verleden. Je aandacht is bij iets wat geweest is. Je aandacht is niet bij je moment in het nu. Dat gaat ongemerkt voorbij. Het is aan jou om telkens weer opnieuw te kiezen waar je je aandacht op richt: het verleden, de toekomst of het NU.

In liefdevolle verbinding,

Selena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *