Bewust zijn van Bewustzijn

Wat ben ik? Ik ben Bewustzijn. Vandaag kies ik er wederom voor (maar wie is die ik dan;-) om bewust te zijn dat ik Bewustzijn ben. Een stuk aandacht houden bij het observeren. De zachte puls die in me en om me heen “hangt” te voelen. De zachte blijdschap en tevredenheid door me heen te laten stromen. Uit me te laten stromen. En de wonderen die gebeuren dankbaar te accepteren.

Als ik weer in onbewuste patronen val tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden, dan breng ik telkens opnieuw mijn aandacht bij mijn zíjn. Met een inademing bijvoorbeeld naar het gebied van mijn hartchakra. Of bewust mijn aandacht brengen naar de levendigheid van mijn lichaam door mijn voeten te voelen, of mijn hartslag. Een andere methode is doen alsof ik achter mezelf sta en door mezelf heen kijk. Mijn lichaam wordt dan als het ware een soort instrument, een camera, waarmee ik de wereld kan bekijken. Aangezien ik regelmatig in onbewuste gedragspatronen verval, krijg ik gelegenheden genoeg om de switch te maken van mijn ego naar mijn Bewustzijn. Echter, de wetenschap dat ik niet mijn ego ben, maar Bewustzijn, helpt enorm. Het verlegt je aandacht naar het grotere geheel. Ieder ander is namelijk ook Bewustzijn.

Je hoeft alleen je aandacht te verleggen van je eigen persoonlijkheid als centrum van het universum naar het universum als geheel. Je gedachten observeren en ze niet al te serieus nemen. Het zijn tenslotte maar gedachten. Het Bewustzijn werkt via, door, jouw persoontje. Je mag dus ontspannen en het Bewustzijn zijn werk laten doen. Vertrouw op de wijsheid en de Onvoorwaardelijke Liefde ervan. Ben je bereid om het zelf eens uit te proberen?

Een wonderschone dag gewenst!

In liefdevolle verbinding,

Selena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *