Micro Cosmic Orbit en verder

Sinds ongeveer twee en een half jaar oefen ik de Micro Cosmic Orbit regelmatig. Toen ik hem pas deed had ik soms heftige, emotionele reacties. Nadat ik hem een tijdje deed kon ik de energieknooppunten goed voelen, evenals de kringloop, met cirkel de aarde in en een cirkel naar de hoogste hemel, Infinity Eight. Afgelopen jaar heb ik hem een tijd niet beoefend en ben nu weer een paar weken bezig, maar het lukt helaas niet elke dag. De sensaties wisselen. Ik voel de energie niet zo sterk stromen als vroeger, of dat eraan ligt dat ik hem een tijd niet gedaan heb en nu niet elke dag? Ik weet het niet. Of is het juist het omgekeerde, omdat ik hem af en aan al langer beoefen ben ik meer gewend aan de energie en voel ik het daarom minder duidelijk? Ik weet het niet.

Wat ik wel weet, is dat ik al een hele poos niet zo goed weet wat ik met de MCO moet. Ik zie de voordelen er van en wil hem ook blijven beoefenen, maar ik heb het gevoel dat ik stil sta. Ik lijk niet verder te komen en ik merk dat ik me steeds minder kan motiveren om hem te doen. Ik had mijn Hulpteam (mijn beschermengelen en Gidsen) een tijdje terug om advies gevraagd.

Nu las ik toevallig een blog (http://peelingtheonion.nl/wp/?p=955) die ook over de MCO gaat en dat herinnerde me aan een boek dat al zo’n twee en een half jaar in mijn kast ligt, maar waar ik nog niet veel uit gelezen had. Ik heb het boek er bij gepakt, Healing Love through the Tao. Cultivating female sexual energie, van Mantak Chia, en er zitten naast uitleg over de MCO ook andere oefeningen bij. De MCO wordt er als een soort van basis genoemd samen met andere Taoïstische oefeningen die gericht zijn op het omzetten van energie. Het idee is dat je geboren wordt met een overvloed aan energie die de Chinezen Jing energie (scheppende energie) noemen. Jing energie wordt omgezet in Chi, de levenskracht energie van de organen. Jing energie, sexuele energie, is de enige energie die je kunt vermeerderen. Je kunt Jing energie transformeren naar Chi, die op zijn beurt weer omgezet kan worden in Shen, spirituele energie.

Ik ben nog niet heel ver in het boek, maar het biedt wel een kader voor de MCO en andere oefeningen waardoor ik gemotiveerd blijf om de MCO ook te blijven oefenen. Ik heb een doel om aan te werken waardoor ik in het proces blijf. Hopelijk helpen de oefeningen me ook daadwerkelijk om verder te komen op spiritueel gebied. Aangezien de Chinezen bij deze oefeningen niet over één nacht ijs zijn gegaan, maar over duizenden jaren, schat ik de kans vrij hoog in. 🙂

De mannelijke variant van het boek heet: Taoist Secrets of Love: Cultivating Male Sexual Energy, Mantak Chia

Een ander boek dat op de plank ligt om te lezen is The Book of Mastery van Paul Selig.

Een boek dat ik net voor de tweede keer uit heb is: Conversations with God, Book 4, Awaken the species van Neale Donald Walsch. Hierin staat (praktische) uitleg over hoe we als mensen op een liefdevollere manier met elkaar kunnen samenleven. Een manier zoals Hoog Ontwikkelde Wezens doen en zoals we als mensen ook al doen, maar alleen nog niet altijd. Ik vind het een liefdevol en inspirerend boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *