Dankbaarheid

Het lukt niet. Ik kan het niet. Bleh!’ Betrap je jezelf op deze gedachten of emoties? Voor je het weet voel je jezelf alleen maar rotter. De snelste manier om uit de put te komen (die je eigenlijk zelf aan het graven bent) is om zaken te vinden waar je dankbaar voor bent. Het klinkt simpel en dat is het ook. Vind iets waar je dankbaar voor kunt zijn, als is het iets simpels als: ‘Ik ben dankbaar dat ik een lekker kopje koffie heb. Ik ben dankbaar voor deze mooie bloem. Ik ben dankbaar voor de knuffel die ik gekregen heb. Ik ben dankbaar dat ik vandaag weer ben mogen opstaan.’ Als je er bewust naar op zoek gaat, dan zijn er veel meer dingen in je leven dan je misschien dacht waar je dankbaar voor kunt zijn. Het gewoon zíen van deze zaken, verandert je humeur waarschijnlijk op slag. Voor mij werkt het in ieder geval zo. Veel plezier met het uitproberen hiervan en: ‘dank je wel dat je dit stukje gelezen hebt tot hier.’ 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *