Over mij

Lichtlief is de naam waaronder Selena Coumans haar werken maakt. Ik schrijf, fotografeer en maak objecten van glas. De glastechniek waarmee ik werk is fusen, glasversmelten. Fusen betekent dat je glas in de gewenste vorm snijdt en legt. Vervolgens wordt dit ontwerp in de glasoven op hoge temperatuur aan elkaar gesmolten. Vervolgens gaat het object nogmaals de oven in om het, indien gewenst, in de vorm te smelten die je wilt hebben. De oventijd varieert van enkele uren tot enkele dagen. Afhankelijk van het glaswerk, wordt het daarna nog afgewerkt met andere materialen zoals bijvoorbeeld een granieten sokkel.

Ik haal mijn inspiratie uit de natuur, mijn omgeving en vooral uit het licht. Het fascineert me hoe het zonlicht bijvoorbeeld op een wateroppervlak weerspiegelt. Hoe het licht door de blaadjes van bomen filtert. Dit probeer ik op mijn foto’s te vangen. In mijn schrijfwerk staat het licht symbool voor bijvoorbeeld liefde. Een ander thema is de tegenstelling tussen licht en donker, tussen vertrouwen en angst. In mijn glaswerken is het licht praktischer. Het zorgt er namelijk voor dat het glas als het ware tot leven wordt gewekt. De lichtinval door het glas creëert de prachtigste kleuren, vlakken en schaduwen. Het licht geeft een extra dimensie aan het glasobject waardoor het altijd anders is.

Ben je geïnteresseerd in een glasobject, wil je een van mijn gedichten of foto’s gebruiken of kopen, neem dan even contact met mij op via info@selenacoumans.nl. Bij voorbaat dank alvast.

Selena Coumans

 

Foto is gemaakt door: Marco Meerten