Glasobjecten

 

Van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in kunst. In kerken fascineren me de glas- in- loodramen en dan met name hoe het licht er door heen valt. In musea kijk ik graag naar glaskunst. Toen een vriendin me een object liet zien dat zijzelf van glas gemaakt had, was ik nieuwsgierig. Dát wilde ik ook wel eens proberen. Mijn eerste glasobject werd bij haar gemaakt. En toen was ik helemaal verkocht. Hier wilde ik meer mee gaan doen. Via een andere vriendin kwam ik bij Belmondo Glaskunstcentrum in Nieuwstadt uit. Sinds een aantal jaren maak ik hier dan ook met veel plezier, omringd door andere glasliefhebbers, mijn objecten van glas.

Mijn glaswerken zijn gemaakt via de techniek van fusen, glasversmelten. Dit betekent dat je glas in de gewenste vorm snijdt en legt. Vervolgens wordt dit ontwerp in de glasoven op hoge temperatuur aan elkaar gesmolten. Vervolgens gaat het object nogmaals de oven in om het, indien gewenst, in de vorm te smelten die je wilt hebben. De oventijd varieert van enkele uren tot enkele dagen. Afhankelijk van het glaswerk, wordt het daarna nog afgewerkt met andere materialen zoals bijvoorbeeld een granieten sokkel. Al met al een arbeidsintensief, maar erg leuk proces.

Op deze website vind je afbeeldingen van een aantal van mijn glasobjecten. Mocht je geïnteresseerd zijn in één van deze objecten, dan kun je contact met mij opnemen.

Heel veel plezier gewenst bij het bekijken van mijn werk!